Известие

Collapse
No announcement yet.

За тези, които вече имат Alfa 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За тези, които вече имат Alfa 147

Здравейте.Предстои ми покупка на кола и се ориентирам към Alfa 147, изчетох целият форум почти, гледам снимки, чета коментари и какво ли още не.Моделът е екзотичен и много много информация няма като че ли (в сравнение с класическите Голф, Ауди А3 и т.н)
    Аз съм на 18 и да си призная искам просто дадената кола да си я карам и да и се кефя и да речем не повече от 2 пъти годишно да я ремонтирам/поправям,допълвам/диагностицирам/нося в сервиз и т.н. и именно това ме притеснява за Алфа 147.Занете слуховете и хората, които казват че Алфите не са коли - тези коментари (особено за маслото) са много,ама много често срещани (да сме ги чували за Ауди?..не мисля) и това ме стряска.Не смятам, че съм готов финансово/психически/физически за висене по сервизи, за погрешни инвестиции в постоянни ремонти и за това моля за помощ притежателите на Алфа 147.Кажете ми пряко/просто и директно - тази кола прави ли проблеми?С какво се различава от Ауди А3 да речем?Колко пъти годишно трябва да сменя маслото (процедурата четох във форума варира към 110-120 лева) Сигурна кола ли е? Моля Ви за прости и конкретни отговори и най-вече честни и директни относно тази кола.Искам да знам пряко - чупи ли се или е здрава, има ли ходене по сервизи или просто и се кефиш (а тя за кефене е идеална - дизайн, структура, двигател всичко е върха)
    Другото, което знам е, че освен че лапат масло , има едни тръби, които с времето се запушват от наслагвания и така достапът на маслото се затруднява зверски, което в един момент води до сериозни проблеми.Вярно ли е?
    Благодаря
    Last edited by 145ialfa; d.m.y г., 22:51.

купи си ауди и спи спокойно
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Има много писано по въпроса но все пак...
      От най го лямо значение е каква кола ще купиш, дали ще вземеш читав индивид или последни издихания. Ако случиш на добра 147,ще и се радваш безрезервно гарантирано в повече от колкото на авудито. Съотношението на алфа ауди в сервизите е на 1 към 10 в полза на италианката. Ако си мислиш ,че с ауди няма да стъпиш в сервиза успех ти желая.
      П.П. Само неграмотен човек(такива има много) може да се изкаже алфите не са коли.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Виж сега, значи това че лапа масло е глупост....Моята примерно не лапа и грам масло...Как познавам ли...БЪркаш и в ауспуха, ако черното се изтрива като си триеш пръстите един в друг, значи нямаш ядове с горенето на масло...По пушека също можеш да познаеш итн...Демек всеки отделен екземпляр си е различен....Ако е гледана колата няма да имаш проблеми...Моята примерно е много запазена от към салон..., но пък е малко проблематична от към ходова част...за двигател не искам да говоря, за да не го урочасам нещо....Но като изключим ходовата част, съм много доволен от количката...
        Доста стабилно вози, имаш доста полезни екстри...Тракшън, АБС, ВДЦ, итн...
        За харчене...на извънградско твърдо 8/100км със средно бързо темпо (до 140км/ч)..
        В града много зависи...При мен варира от 11 до 14 на 100км в София! Маслото задължително трябва да е качествено (Селения или Агип), сменяй го редовно и няма да имаш ядове..Също така си приготви пари за първоначалното обслужване...свещи, масло, филтри, ремъци, ролки, водна помпа, вариатор кит, накладки...Ще ти стъпи около 1000лв...Но не пести от тези неща, защото най-много икономията да ти излезе през носа по-нататък.. За тия пари лично аз не виждам друга алтернатива....освен Алфа 147 в този клас....
        АМи това е, ако имаш въпроси питай ще отговарям с удоволствие...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

мдам вземи си А3-ка и ще си като фризьорката ми ... това е последната мода сред бранша. слязоха от тигрите и се качват вече само на А3
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
            мдам вземи си А3-ка и ще си като фризьорката ми ... това е последната мода сред бранша. слязоха от тигрите и се качват вече само на А3
            А пък моята още кара Тигра

Колега, щом си на 18 по добре си вземи кола, която да е евтина за подръжка и лесно да се намират части. Не мога да повярвам, че смяната на масло те стресира - това си е нормална процедура за ВСИЧКИ автомобили. Друг е въпроса, че за едни е 20-30 лв за други 500-600 лв.
            Тазо кола не е за първа, просто след 1-2 години като и свикнеш, ще е непродаваема.
            За Ауди А3, пак ми е същото мнението.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Относно разходите провери на голф 4 или А3 2002г. каква е цената на самия автомобил,а после виж и цените на частите и тогава слушай,че Алфа е "мнооого" по-скъпа.Имаш едно обслужване от 400лв.(масло включително).Пример-каре на Ауди Б4-183лв. Алфа147-около 100лв. страшният дебитомер,който толкова го говорят го има и в А3,затова си вземи нещо в което като се качиш да ти става гот,а не да се качиш и да си викаш "Абе не е кой знаек кво ама поне е "Немско" "
              Un Amore Grande!
              Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
              Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
              http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

В момента по автокъщите А4, А6 и А8 са почти не продаваеми коли.....
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Имам Алфа от една седмица, мога да кажа спокойнои че не е голям разхода нито на масло нито на гориво, ако си млад шофьор и искаш кола, това е идеалната визия за теб,дизайна, салон уреди..невероятни са ,мощност звук на двигателя съсо са много добри.Като всяка кола "нова" се изисква първоначално внимание на работите които се сменят на всички коли,бих казал че е добър избор.Друг е въпрос че евтино и добро няма.Бъди реалист като купуваш ,знам че винаги парите са проблем но запомни че евтино хубаво няма,тъй че ак оти предлагат Алфа за под 7000 лв задължително трябва да минеш големи прегледи
                  Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Здравейте.Благодаря за мненията.Много се радвам, че ми помагате със съвети и примери.Алфа 147 закова погледа ми и сега Ауди А3 само бледнее пред нея.За такава цена, тази кола е невероятно ефектна и готина - комфортна, както споменхате дизайна я прави несрвнима, което води и до това да се чувстваш перфектно в нея.Мисля до седмица да си набележа няколко от мобиле.бг и да обиколя да ги видя и пробвам.Освен, че ще я фурсирам (както разбирам от форума, ако я фурсирам на високи обороти и пуши значи има проблем, ако ли не значи няма), да проверя за течове след 10-15 минутно тест каране (следи по ауспуха и т.н) да я водя на диагностика за това дали е блъскана и дали има проблеми и т.н Други някакви съвети как да разпозная читавата и нечитавата 147-ца като ида да я гледам в автокъщата?Благодаря Ви много

Comment

закарай я в серивиз с диагностика където хората разбират, така ще знаеш че колата ти ще я погледнат специалисти които си разбират.... препоръчвам ти сервиза на Бобо

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
                        закарай я в серивиз с диагностика където хората разбират, така ще знаеш че колата ти ще я погледнат специалисти които си разбират.... препоръчвам ти сервиза на Бобо
                        Здравей.Четох много за Бобо и наистина май това е едно от малкото места, където могат да ти направят прецизна диагностика.Въпросът е, че не открих неговият телефон и адрес/град и неговите сервизи.Ще се радвам на тази информация.Благодаря

Comment

Първоначално публикувано от 145ialfa Покажи съобщение
                          Здравей.Четох много за Бобо и наистина май това е едно от малкото места, където могат да ти направят прецизна диагностика.Въпросът е, че не открих неговият телефон и адрес/град и неговите сервизи.Ще се радвам на тази информация.Благодаря
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045

Comment

Working...
                          X